Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απροσδόκητη αύξηση εσόδων στη Vivendi

Σημαντική αύξηση των εσόδων της κατά 6,2% ανακοίνωσε η Vivendi για το β΄ τρίμηνο, αν και τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 3,5%. Η διοίκηση της εταιρίας κάνει λόγο για εξαιρετικά αποτελέσματα από τις πρόσφατες εξαγορές της.

Απροσδόκητη αύξηση εσόδων στη Vivendi
Μείωση των κερδών της κατά 3,5%, αλλά αύξηση των εσόδων της κατά 6,2% ανακοίνωσε η γαλλική Vivendi για το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της μειώθηκαν στα 669 εκατ. ευρώ από 695 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Τα έσοδα, όμως, ενισχύθηκαν στα 7,06 δισ. ευρώ, από 6,65 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2009.

Τα έσοδα της Vivendi είναι σημαντικά υψηλότερα των προβλέψεων, καθώς οι αναλυτές -βάσει δημοσκόπησης του Dow Jones Newswire- έκαναν λόγο για έσοδα στα 6,86 δισ. δολ. Ως προς την κερδοφορία της, οι αναλυτές προέβλεπαν 719,2 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Jean-Bernard Levy, έκανε λόγο για εξαιρετική απόδοση των αποτελεσμάτων από τις πρόσφατες εξαγορές της Vivendi (GVT, Activision Blizzard και SFR broadband) προχωρώντας μάλιστα σε αναβάθμιση του στόχου κερδοφορίας για το 2010 ως προς αυτές τις τρεις θυγατρικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v