Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατά 1% αυξήθηκε ο Leading Indicator ευρωζώνης

Κατά 1% ενισχύθηκε τον Ιούλιο ο Leading Indicator του Conference Board για την ευρωζώνη, από 0,6% τον προηγούμενο μήνα. Παρόλα αυτά, το Conference Board προβλέπει επιβράδυνση της ευρωζώνης βραχυπρόθεσμα

Κατά 1% αυξήθηκε ο Leading Indicator ευρωζώνης
Κατά 1% ενισχύθηκε τον Ιούλιο ο βασικός δείκτης του Conference Board για την οικονομία της ευρωζώνης, έναντι ενίσχυσης κατά 0,6% που κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα. Παρόλα αυτά, τα στελέχη του Conference Board κάνουν λόγο για επιφυλακτικότητα ως προς την μετέπειτα πορεία του Leading Indicator.

"Παρά την ενίσχυση που καταγράφηκε αυτόν και τον προηγούμενο μήνα στον Leading Indicator της ευρωζώνης, ο ρυθμός της οικονομικής δραστηριότητας αναμένεται να επιβραδυνθεί σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για μετριοπαθή ανάπτυξη το 2011", σχολίασε ο Jean-Claude Manini, επικεφαλής οικονομολόγος του Conference Board για την Ευρώπη.

«Η ευμετάβλητη εμπιστοσύνη των επενδυτών σε συνδυασμό με τις αδύναμες αγορές στο εξωτερικό και την απόκλιση που καταγράφεται ανάμεσα στις οικονομικές επιδόσεις βορά και νότου στην ευρωζώνη, εξηγούν πόσο εύθραυστη είναι η ανάκαμψη», πρόσθεσε ο Manini.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v