Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο $3,5 εκατ. στη Zurich Insurance

Πρόστιμο 2,3 εκατομμυρίων στερλινών (3,5 εκατ. δολαρίων) επέβαλαν οι βρετανικές αρχές στη Zurich Insurance επειδή έχασε αρχεία που περιείχαν οικονομικά δεδομένα για 46.000 πελάτες της.

Πρόστιμο $3,5 εκατ. στη Zurich Insurance
Πρόστιμο 2,3 εκατομμυρίων στερλινών (3,5 εκατ. δολαρίων) επέβαλαν οι βρετανικές αρχές στη Zurich Insurance επειδή έχασε αρχεία που περιείχαν οικονομικά δεδομένα για 46.000 πελάτες της. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που επιβάλλεται στη Βρετανία για ελλιπή προστασία της βάσης δεδομένων πελατολογίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Zurich Insurance South Africa, η οποία επεξεργάζεται αρκετά στοιχεία για λογαριασμό του βρετανικού τμήματος της Zurich Insurance, έχασε κρυπτογραφημένα αρχεία back-up, στα οποία περιλαμβάνονται ονόματα και τραπεζικοί λογαριασμοί πελατών της ασφαλιστικής εταιρίας, όπως επίσης τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν ασφαλιστεί και τα συμβόλαια που έχουν συναφθεί.

Αν και οι Αρχές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για εσκεμμένη απώλεια των αρχείων, το αποτέλεσμα είναι πως αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος απάτης για τους 46.000 πελάτες της Zurich Insurance.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v