Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weber:To Q1 η απόσυρση των μέτρων ρευστότητας

Το α΄ τρίμηνο του 2011 θα πρέπει να συζητηθεί η απόσυρση των έκτακτων μέτρων της ΕΚΤ, δήλωσε ο επικεφαλής της Buba κ. Weber, προβλέποντας αναβάθμιση για την ευρωζώνη και δηλώνοντας πιο αισιόδοξος για τη διεθνή οικονομία.

Weber:To Q1 η απόσυρση των μέτρων ρευστότητας
Το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα πρέπει να αποσύρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα έκτακτα μέτρα ρευστότητας, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο κ. Axel Weber, επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. "Νομίζω ότι η συζήτηση ως προς την απόσυρση των μέτρων θα επικεντρωθεί στο πρώτο τρίμηνο", δήλωσε ο κ. Weber και συμπλήρωσε: "Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτείται εκκίνηση μιας διαδικασίας εξομάλυνσης".

Οι δηλώσεις του κ. Weber αντανακλούν τη διευρυνόμενη αισιοδοξία στους κόλπους της ΕΚΤ μετά τους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης που κατέγραψε η Γερμανία το β΄ τρίμηνο και μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της Bundesbank για τους γερμανικούς ρυθμούς ανάπτυξης 2010 στο 3% έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 1,9%.

"Δεδομένου ότι το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, και οι προβλέψεις για την ευρωζώνη αναμένεται να αναβαθμιστούν χάρη στη γερμανική πορεία", ανέφερε ο κ. Weber, συμπληρώνοντας ωστόσο πως η αναβάθμιση των ρυθμών ανάπτυξης της ευρωζώνης δεν θα είναι εξίσου εντυπωσιακή με τη γερμανική.

Ως προς τη διεθνή οικονομία, ο κ. Weber δήλωσε: "Η ανάκαμψη θα παραμείνει στον σωστό δρόμο. Σε γενικές γραμμές, η εικόνα είναι καλύτερη απ' ό,τι ήταν πριν από έναν χρόνο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v