Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank: Αναβάθμιση γερμανικού ΑΕΠ στο 3%

Στο 3% αναβάθμισε η Bundesbank την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ 2010, από αρχική εκτίμηση για 1,9%. Προτροπή προς την κυβέρνηση να μη χαλαρώσει την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας.

Bundesbank: Αναβάθμιση γερμανικού ΑΕΠ στο 3%
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τη γερμανική ανάπτυξη κατά το 2010 προχώρησε η Bundesbank, κάνοντας λόγο για "συνέχιση της ανοδικής πορείας της γερμανικής οικονομίας και κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους".

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας στο 3% για το 2010, έναντι αρχικής εκτίμησης για 1,9%.

Επισημαίνεται ότι άπαντες εξεπλάγησαν όταν το δεύτερο τρίμηνο η χώρα ανακοίνωσε τους ταχύτερους αναπτυξιακούς ρυθμούς από την ενοποίηση του 1990, στο 2,2%.

"Οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης θα εξορθολογιστούν μετά το εντυπωσιακά δυναμικό δεύτερο τρίμηνο", αναφέρει η ανακοίνωση της Bundesbank, "αλλά σε γενικές γραμμές, η θεμελιώδης οικονομική κατάσταση στη Γερμανία είναι πολύ ευνοϊκή αυτήν τη στιγμή".

Στηρίζοντας, ωστόσο, τις αποφάσεις της κ. Angela Merkel, η Bundesbank αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως η ισχύς της οικονομίας δεν θα πρέπει να δελεάσει την κυβέρνηση του Βερολίνου να υποκύψει "στο αμάρτημα" της χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία και από διάφορες πλευρές ασκούνται πιέσεις στη γερμανική κυβέρνηση να μην προχωρήσει με το δρακόντειο τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας. Η Γερμανίδα καγκελάριος, ωστόσο, ανθίσταται σε αυτές και δηλώνει ότι θα προχωρήσει αμετάκλητα στις περικοπές των δημοσίων δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v