Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φήμες για αγορές ομολόγων Ιρλανδίας από την ΕΚΤ

Οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης αγόρασαν κρατικά ομόλογα της Ιρλανδίας, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Φήμες για αγορές ομολόγων Ιρλανδίας από την ΕΚΤ
Οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης αγόρασαν κρατικά ομόλογα της Ιρλανδίας, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία. Οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν ιρλανδικά ομόλογα διάρκειας όχι μεγαλύτερης των δύο ετών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg. Μια πηγή του πρακτορείου αναφέρει ότι αγορές έκανε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ άλλη ότι έγιναν από την κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με άλλο πρακτορείο, το Dow Jones Newswires, η ΕΚΤ αγόρασε βραχείας διάρκειας ιρλανδικά ομόλογα στο τελευταίο 24ωρο, σε μια προσπάθεια να δώσει χρόνο στην ιρλανδική κυβέρνηση να «βάλει τάξη» και να καθησυχάσει τις ανησυχίες για επανεμφάνιση της κρίσης χρεών στην Ευρώπη.

Οι ανησυχίες αυτές διογκώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, λόγω φόβων ότι το κόστος διάσωσης των προβληματικών τραπεζών της Ιρλανδίας θα αυξηθεί, καθώς η Κομισιόν στις αρχές της εβδομάδας έδωσε άδεια στην κυβέρνηση της Ιρλανδίας να διαθέσει επιπλέον 10 δισ. ευρώ για την εθνικοποίηση της Anglo Irish Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v