Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Β.Κορέα πληρώνει τσεχικό χρέος με …τζινσένγκ

Η Βόρειος Κορέα έκανε στην Τσεχία πρόταση για τακτοποίηση τμήματος των χρεών της προσφέροντας μεγάλη ποσότητα τζινσένγκ, σύμφωνα με τους "Financial Times".

Η Β.Κορέα πληρώνει τσεχικό χρέος με …τζινσένγκ
Η Βόρειος Κορέα έκανε στην Τσεχία προσφορά για τακτοποίηση τμήματος των χρεών της με μεγάλη ποσότητα τζινσένγκ, σύμφωνα με τους "Financial Times".

Η οικονομία της Βορείου Κορέας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της ύφεσης, που πολλαπλασιάζονται εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων και των 12 δισ. δολ. που ήδη χρωστά στη διεθνή κοινότητα.

Τσέχοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η Πιονγιάνγκ έκανε πρόταση να τακτοποιήσει το 5% από το σύνολο των 10 εκατ. δολ. (186 εκατ. κορόνες) που χρωστά, δίνοντας στην Πράγα τζινσένγκ, τη διάσημη ρίζα που χρησιμοποιείται σε συμπληρώματα διατροφής και θεωρείται ότι βελτιώνει τη μνήμη, τις αντοχές και τη λίμπιντο.

Η αποπληρωμή χρεών με εμπορεύματα είναι συνήθης σε κομμουνιστικά καθεστώτα: Η Κούβα αποζημιώνει τη Βενεζουέλα για το φθηνό πετρέλαιο που της δίνει, στέλνοντας γιατρούς της σε απομακρυσμένες περιοχές της Βενεζουέλας.

Ο υπουργός Οικονομίας της Τσεχίας εκτιμά ότι το 5% του κορεατικού χρέους αντιστοιχεί σε 20 τόνους της σγουρής λευκόχρωμης ρίζας. Η Τσεχία καταναλώνει περίπου 1,4 τόνο τζινσένγκ τον χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v