Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδιο Google – Verizon για πρόσβαση στο Internet

Η Google και η Verizon συμφώνησαν στο πλαίσιο σχεδίου που μπορεί να γίνει το οικονομικό και λειτουργικό προσχέδιο της επόμενης φάσης ανάπτυξης του Internet.

Σχέδιο Google – Verizon για πρόσβαση στο Internet
Η Google και η Verizon συμφώνησαν στο πλαίσιο σχεδίου που καλύπτει καίρια σημεία του πώς μεταφέρονται οι υπηρεσίες διαδικτύου στα δίκτυα επικοινωνίας, καθιερώνοντας ένα προϊόν που μπορεί να γίνει το οικονομικό και λειτουργικό προσχέδιο της επόμενης φάσης ανάπτυξης του Internet.

Η τελική συμφωνία δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί επισήμως. Προβλέπεται πάντως να θέσει κάποιους περιορισμούς στην δυνατότητα του παρόχου επικοινωνίας να μπλοκάρει ή να υποβαθμίζει συγκεκριμένες υπηρεσίες του Internet, αλλά και να του επιτρέπει να χρεώνει παραπάνω για να δίνει σε ορισμένες υπηρεσίες προτεραιότητα στο δίκτυό του. Επίσης, θα επιτρέψει στην Verizon ελευθερία στο μπλοκάρισμα υπηρεσιών στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της.

Την συμφωνία μεταξύ της μεγαλύτερης εταιρίας διαδικτύου των ΗΠΑ και της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής, καταδίκασαν οι υποστηριχτές της «διαδικτυακής ουδετερότητας,» της αρχής ότι κάθε online κίνηση στο διαδίκτυο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ίσα.

Ισχυρίζονται ότι θα σημάνει το τέλος του ανοιχτού, φθηνού internet και θα δώσει την δυνατότητα σε μια χούφτα μεγάλες εταιρίες διαδικτύου και τηλεφωνίας, να κυριαρχούν στον χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v