Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σταθερά στο 9,5% η ανεργία Ιουλίου

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 9,5% την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τους φόβους για άνοδο, αλλά τα μισθολόγια περικόπηκαν περισσότερο απ'όσο αναμενόταν.

ΗΠΑ: Σταθερά στο 9,5% η ανεργία Ιουλίου
Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 9,5% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, διαψεύδοντας τους φόβους για άνοδο.

Οι θέσεις στην αγορά εργασίας πλην του αγροτικού τομέα μειώθηκαν πάντως περισσότερο απ’όσο αναμενόταν κατά 131.000. Στον ιδιωτικό τομέα οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 71.000, λιγότερο από τις 90.000 περίμεναν οι αναλυτές.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα μισθολόγια στο σύνολο της απασχόλησης πλην αγροτικού τομέα θα μειωθούν κατά 60.000 τον Ιούλιο μετά την πτώση 125.000 τον προηγούμενο μήνα.

Για το ποσοστό ανεργίας, περίμεναν άνοδο στο 9,6% από 9,5% τον Ιούνιο.

Τα μεγέθη έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εκτίμηση της κατάστασης της αμερικανικής οικονομίας, που εμφανίζει σημάδια κόπωσης το τελευταίο διάστημα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της πιστωτικής πολιτικής της Federal Reserve. Η Fed συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη και, αν δεν είναι ικανοποιημένη από τους ρυθμούς ανάπτυξης, πιθανολογείται να παραχωρήσει περαιτέρω μέτρα τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά χρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v