Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ εξαγορών στις εξορύξεις χρυσού 32 δισ. δολ.

Οι διεθνείς εξαγορές μεταλλευτικών επιχειρήσεων ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ, χάρη στην εκτίναξη των τιμών του πολυτίμου μετάλλου, προσφέροντας συνακόλουθα εκτίναξη στις προμήθειες των συμβούλων τραπεζών.

Ρεκόρ εξαγορών στις εξορύξεις χρυσού 32 δισ. δολ.
Οι διεθνείς εξαγορές επιχειρήσεων εξόρυξης χρυσού ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ, χάρη στην εκτίναξη των τιμών του πολυτίμου μετάλλου, προσφέροντας συνακόλουθα εκτίναξη στις προμήθειες των συμβούλων τραπεζών BMO Capital Markets, HSBC Bank και Merrill Lynch.

Η εξαγορά της Red Back Mining από την Kinross Gold χθες προς περίπου 7,1 δισ. δολάρια, ανέβασε την αξία των χρυσών deals στα 32 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής στο έτος, αναλογώντας στο 38% του συνόλου των μεταλλευτικών εξαγορών, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Το εν λόγω μέγεθος είναι υπερδιπλάσιο από το περσινό σύνολο στον κλάδο. Οι εξαγορές στον κλάδο προβλέπεται να αυξηθούν καθώς η Κίνα, η μεγαλύτερη παραγωγός του κίτρινου μετάλλου στον πλανήτη, στηρίζει τις εξαγορές στο εξωτερικό.

Η BMO Capital Markets της Bank of Montreal είναι η κορυφαία σύμβουλος στις συμφωνίες χρυσού, με 9 deals αξίας 20 δισ. δολ. Ακολουθούν η HSBC και η Merrill Lynch της Bank of America, που πέρσι δεν βρισκόταν ούτε στο Top20.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v