Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marc Faber: Ο Bernanke "δεν έχει ιδέα"

Ο Ben Bernanke "δεν έχει ιδέα για τη λειτουργία της οικονομίας" και θα οδηγήσει τις ΗΠΑ "σε τελική κρίση" υποστηρίζει ο Marc Faber σε συνέντευξή του στο CNBC, υποστηρίζοντας πως η Fed διαβάζει λάθος τα αμερικανικά μάκρο.

Marc Faber: Ο Bernanke δεν έχει ιδέα
Ο Ben Bernanke "δεν έχει ιδέα για τη λειτουργία της οικονομίας" και η Fed θα οδηγησει στην "τελική κρίση" την αμερικανική οικονομία εάν συνεχίσει να τυπώνει χρήμα, δήλωσε ο κ. Mark Faber, συγγραφέας του "The Gloom, Boom and Doom Report", σε συνέντευξή του στο CNBC

"Οι επενδυτές θα έπρεπε να με είχαν ακούσει εδώ και έξι μήνες όταν έγραψα ότι η Fed συνεχίζει να τυπώνει και θα τυπώνει χρήμα μέχρις ότου η τελική κρίση εξαφανίσει όλο το σύστημα", δήλωσε και συμπλήρωσε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ "αντιλαμβάνεται λάθος την ισχύ της οικονομίας τους τελευταίους μήνες".

"Νομίζω πως όλοι στον κόσμο έχουν ανησυχίες για την τελική αξία του αμερικανικού δολαρίου και επίσης για την αξία των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, γιατί αν το δημοσιονομικό έλλειμμα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο, τότε προφανώς θα υπάρξει πρόβλημα πίστωσης στις ΗΠΑ κάποια στιγμή".

Κατά την άποψή του, συνεπώς, τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια πρέπει να επικεντρώνονται σε μετοχές και όχι σε ομόλογα. "Νομίζω πως οι μετοχές θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη θέση σε ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, και ειδικότερα εάν κάποιος έχει θετική πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομία, τότε καλύτερα να τοποθετηθεί σε μετοχές παρά σε ομόλογα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v