Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγοράζει βρετανική μονάδα της EdF ο Li Ka Shing

Ο μεγιστάνας του Χονγκ Κονγκ κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για τη μονάδα της Electricite de France στη Βρετανία, ύψους 5,8 δισ. στερλινών, στο πλαίσιο διεθνούς επεκτατικού σχεδίου στον κλάδο των υποδομών.

Αγοράζει βρετανική μονάδα της EdF ο Li Ka Shing
Ο μεγιστάνας του Χονγκ Κονγκ, κ. Li Ka Shing, κατέθεσε πρόταση εξαγοράς για τη μονάδα τής Electricite de France στη Βρετανία ύψους 5,8 δισ. στερλινών.

Η Cheung Kong Infrastructure, θυγατρική της Hongkong Electric Holding, και η Li Ka Shing Foundation κατέθεσαν κοινή πρόταση εξαγοράς της βρετανικής μονάδας της EdF, όπως γνωστοποιήθηκε σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της EdF αλλά και από την Κομισιόν.

Ο 82χρονος Li Ka Shing είναι ο πλουσιότερος άνδρας στο Χονγκ Κονγκ με προσωπική περιουσία 16,2 δισ. δολ., σύμφωνα με την τελευταία λίστα του Forbes.

Η Cheung Kong Infrastructure είχε δηλώσει από τον Μάιο πως ήταν στη λίστα προσφορών της EdF για τρία βρετανικά δίκτυα. Η εταιρία αυτή έχει ήδη προχωρήσει σε επεκτατικές κινήσεις επενδύοντας σε υποδομές φυσικού αερίου, νερού και δρόμων της Αυστραλίας, του Καναδά και της Βρετανίας για να αντισταθμίσει τη βραδύτερη ανάπτυξη στην αγορά ηλεκτρισμού του Χονγκ Κονγκ.
Το 2009 ανακοίνωσε πως διαθέτει 1,3 δισ. δολάρια ως "πολεμοφόδια" για εξαγορές και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά 10 επενδυτικών σχεδίων στη βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v