Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα κερδών και πωλήσεων ανακοίνωσε η Apple

Εκτίναξη πωλήσεων και κερδοφορίας ανακοίνωσε η Apple για το τρίμηνο που έληξε στις 27 Ιουνίου με κινητήριο δύναμη την αυξημένη ζήτηση για το iPad και το νέο iPhone.

Άλμα κερδών και πωλήσεων ανακοίνωσε η Apple
Αύξηση 78% στα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο χρήσης ανακοίνωσε η Apple ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών με κινητήριο δύναμη την ισχυρή ζήτηση για το iPad και το νέο iPhone.

Συγκεκριμένα, για το τρίμηνο μέχρι τις 27 Ιουνίου η Apple ανακοίνωσε κέρδη 3,25 δισ. δολ. που αντιστοιχούν σε 3,51 δολ. ανά μετοχή από κέρδη 1,83 δισ. δολ. ή 2,01 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Οι πωλήσεις επίσης εκτινάχθηκαν κατά 61% στα 15,7 δισ. δολ.

Η μέση πρόβλεψη των αναλυτών - βάσει δημοσκόπησης του Thomson Reuters – έκανε λόγο για κέρδη στα 3,11 δολ. ανά μετοχή και πωλήσεις στα 14,75 δισ. δολ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε 8,4 εκατ. μονάδες του iPhone το τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν οι πωλήσεις να φτάσουν τις 8,2 εκατ. μονάδες. Το ίδιο διάστημα η Apple πούλησε 3,27 εκατ. iPads, ενώ οι πωλήσεις των υπολογιστών Mac έφτασαν τα 3,47 εκατ. μονάδες. Οι πωλήσεις του IPod έφτασαν τα 9,41 εκατ. μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v