Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση πωλήσεων κατά 16% ανακοίνωσε η Ryanair

Σημαντικά κέρδη για την μετοχή της Ryanair μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β' τριμήνου. Αν και υπέστη πλήγμα στην κερδοφορία της από το σύννεγο ηφαιστειακής τέφρας, η αύξηση των πωλήσεών της ήταν απολύτως ικανοποιητική.

Αύξηση πωλήσεων κατά 16% ανακοίνωσε η Ryanair
Απολύτως ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Ryanair, παρά την μεγάλη ζημιά που υπέστη από το σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας που οδήγησε στην ακύρωση 10.000 πτήσεων.

Η Ryanair, η εταιρεία που ξεχωρίζει στην προσφάτως υποβαθμισμένη ιρλανδική οικονομία, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υποχώρησαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους κατά 24% , λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου στην Ισλανδία (που της στοίχισε περί τα 50 εκατ. ευρώ), αλλά και της ενίσχυσης των τιμών των καυσίμων.

Έτσι, τα καθαρά κέρδη κέρδη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, υποχώρησαν στα 93,7 εκατ. ευρώ από τα 123 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Οι πωλήσεις της όμως ενισχύθηκαν κατά 16% στα 896,8 εκατ. ευρώ, καθώς η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε διαδρομές μεγαλύτερων αποστάσεων.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 76 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 880 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας παράλληλα, δήλωσε ότι εμμένει στον στόχο για το 2010 περί αύξησης κερδών κατά 10%-15% στα 350 με 375 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v