Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΒΜ: Αύξηση κερδών κατά 9,1% το β΄ τρίμηνο

Η ΙΒΜ ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 9% για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά οι επενδυτές στάθηκαν περισσότερο στην αύξηση των πωλήσεών της, που ήταν μικρότερη των προσδοκιών.

ΙΒΜ: Αύξηση κερδών κατά 9,1% το β΄ τρίμηνο
Μη ικανοποιητική ήταν για τις αγορές η αύξηση κερδών κατά 9,1% που ανακοίνωσε η International Business Machines (IBM) για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Τα κέρδη της ΙΒΜ ενισχύθηκαν στα 3,39 δισ. δολάρια ή 2,61 δολάρια ανά μετοχή από 3,1 δισ. δολάρια ή 2,32 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα της εταιρίας ενισχύθηκαν 2% στα 23,72 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη της IBM στα 2,58 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 24,17 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα της εταιρίας, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 2% στα 23,7 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές -βάσει των στοιχείων της Thomson Reuters- προέβλεπαν αύξηση στα 24,17 δισ. δολ.

Το μικτό περιθώριο βελτιώθηκε οριακά στο 45,6% από 45,5%.

Η διοίκηση της IBM ανακοίνωσε πρόβλεψη αύξησης των κερδών της "τουλάχιστον" στα 11,25 δολάρια ανά μετοχή το τρέχον έτος. Επίσης, γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να υιοθετήσει επιθετικότερη πολιτική στον τομέα των εξαγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v