Alitalia: Συμφωνία με τα συνδικάτα ή... διάλυση

Προειδοποίηση προς το ιταλικό Κοινοβούλιο απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alitalia, Giancarlo Cimoli, πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τα συνδικάτα στο σχέδιο διάσωσης της εταιρίας, οδεύει προς διάλυση.

Alitalia: Συμφωνία με τα συνδικάτα ή... διάλυση
Προειδοποίηση προς την αρμόδια επιτροπή του ιταλικού Κοινοβουλίου απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alitalia, Giancarlo Cimoli, πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τα συνδικάτα στο σχέδιο διάσωσης του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας, η εταιρία οδεύει προς διάλυση, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFX.

To AFX, επικαλούμενο μαρτυρία του βουλευτή της Επιτροπής Μεταφορών, Luigi Martini, αναφέρει πως ο κ. Cimoli τόνισε πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα, η εταιρία δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε δανεισμό, με κρατικές εγγυήσεις, ύψους τουλάχιστον 400 εκ. ευρώ και θα πρέπει να χρεοκοπήσει.

Σύμφωνα με τον ιταλό βουλευτή, ο Cimoli δήλωσε επίσης, πως ο επιχειρηματικός σχεδιασμός της αεροπορικής εταιρίας για την τριετία 2005-2008 θα είναι έτοιμος σε μια εβδομάδα.

Μόλις εχθές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο διάσωσης της Alitalia, με την προϋπόθεση, το δάνειο, το οποίο θα ληφθεί με επιτόκιο τουλάχιστον 4,43%, να αποπληρωθεί σε περίοδο 12 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v