Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΡ: Σε συζητήσεις με την Apache Corp.

Σε συζητήσεις με την Apache Corp. για την πώληση περιουσιακών στοιχείων 12 δισ. δολ. φέρεται να βρίσκεται η ΒΡ, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η κυβέρνηση Obama φέρεται να προωθεί το ενδεχόμενο εξαγοράς από την Exxon Mobil.

ΒΡ: Σε συζητήσεις με την Apache Corp.
Κοντά σε συμφωνία με την αμερικανική ενεργειακή Apache Corp. φέρεται να βρίσκεται η ΒΡ σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Συγκεκριμένα, οι Sunday Times αναφέρουν ότι η ΒΡ φέρεται να συζητά το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών της στοιχείων αξίας 12 δισ. δολ. Κατά την Wall Street Journal το ύψος της συμφωνίας των δύο εταιρειών είναι μικρότερο, στα 10 δισ. δολ. και ενδέχεται να περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της ΒΡ στην Αλάσκα.

Σύμφωνα δε, με τους Sunday Times, η κυβέρνηση Obama δήλωσε στην διοίκηση της Exxon Mobil αλλά και «από άλλο όμιλο» (η οποία εκτιμάται ότι είναι η Chevron) πως δεν θα προέβαλε εμπόδια στο ενδεχόμενο εξαγοράς της ΒΡ. Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές από τον πετρελαϊκό κλάδο.

Επισημαίνεται πως η ΒΡ είχε απολέσει σχεδόν το ήμισυ της χρηματιστηριακής της αξίας με το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού. Η ίδια η εταιρεία έχει δηλώσει πως θέλει να αντλήσει κεφάλαια 10 δισ. δολ. από ρευστοποιήσεις περιουσιακών της στοιχείων έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει ένα ταμείο 20 δισ. δολ. που θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή από πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v