Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Περικοπή αμυντικών δαπανών 9 δισ. ευρώ

Σε περικοπή των αμυντικών δαπανών της και μάλιστα κατά 9 δισ. ευρώ προχωρά η Γερμανία, στο πλαίσιο της ευρύτερης δημοσιονομικής λιτότητας που υποστηρίζει η κ. Angela Merkel. Μειώνονται οι παραγγελίες και από την EADS.

Γερμανία: Περικοπή αμυντικών δαπανών 9 δισ. ευρώ
Σε περικοπή των αμυντικών δαπανών της κατά 9 δισ. ευρώ προχωρά η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Bild". Εν μέσω των εκκλήσεων της κ. Angela Merkel για ευρωπαϊκή στροφή προς τη δημοσιονομική λιτότητα, η κυβέρνηση του Βερολίνου προχωρά σε σημαντική περικοπή του αμυντικού της προϋπολογισμού, εξέλιξη που αναμένεται να πλήξει και τη γαλλογερμανική EADS.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι βάσει της πρότασης του γερμανικού υπουργείου Άμυνας θα μειωθούν οι αγορές ελικοπτέρων ΝΗ-90 (σε 80 αντί για 122) και Tiger (σε 40 αντί για 80). Παράλληλα, η παραγγελία για Eurofighter θα μειωθεί κατά 37 αεροπλάνα από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, κ. Karl-Theodor zu Guttenberg, θα μειώσει τον αριθμό των Tornados στη γερμανική αεροπορία σε 85 αντί για 185 το ταχύτερο δυνατόν, ενώ το ναυτικό θα προχωρήσει στην απόσυρση 8 φρεγατών, 10 ταχύπλοων και 21 ελικοπτέρων Sea King. Ο αριθμός των στρατιωτικών μεταγωγικών αεροπλάνων Α400Μ θα μειωθεί και θα αποσυρθούν αμέσως 14 αεροπλάνα Transall.

Σύμφωνα με τη "Handeslblatt", η Γερμανία δεν θα προχωρήσει σε καμία παραγγελία Talarion UAV από την EADS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v