”Τσεκούρι” Κομισιόν στη France Telecom

Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλεί τη France Telecom να επιστρέψει κεφάλαια που με διάφορους τρόπους έλαβε από το Γαλλικό Δημόσιο και συνιστούν προνομιακή μεταχείριση και παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού. Το ποσό της επιστροφής κυμαίνεται μεταξύ 800 εκατ. ευρώ και 1,1 δισ. ευρώ συν τους τόκους.

”Τσεκούρι” Κομισιόν στη France Telecom
Η χρόνια διαμάχη μεταξύ της Κομισιόν και της γαλλικής κυβέρνησης για τις κρατικές επιχορηγήσεις στη France Telecom κορυφώθηκε χθες το βράδυ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι η γαλλική εταιρία θα πρέπει να επιστρέψει τα κεφάλαια που προέκυψαν από προνομιακή μεταχείριση, ύψους μεταξύ 800 εκατ. ευρώ και 1,1 δισ. ευρώ συν τους τόκους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιστροφή κεφαλαίων που επιβάλλει η Κομισιόν. Η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε αμέσως πως θα εφεσιβάλλει την απόφαση, ενώ η γαλλική κυβέρνηση εξέφρασε τη λύπη της.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετίζεται με την κρατική στήριξη της εταιρίας, με τη μορφή μειωμένων φορολογικών απαιτήσεων κατά την περίοδο 1994-2002.

Πρόκειται για το τελευταίο κεφάλαιο στη διαμάχη μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και του επιτρόπου σε ζητήματα ανταγωνισμού, Mario Monti, η οποία επεκτείνεται και στις υποθέσεις της εταιρίας ηλεκτρονικών υπολογιστών Bull και του βιομηχανικού ομίλου Alstom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v