Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ 33 εκατ. δολ. για τον Μανέ του Σ. Κοέν

O διαχειριστής Στήβεν Κοέν πούλησε έναντι του ποσού ρεκόρ των 33,2 εκατ. δολαρίων, έργο του Εντουάρ Μανέ, στην έναρξη των μαραθώνιων δημοπρασιών του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο.

Ρεκόρ 33 εκατ. δολ. για τον Μανέ του Σ. Κοέν
O διαχειριστής hedge-fund, Στήβεν Κοέν πούλησε έναντι του ποσού ρεκόρ των 22,4 εκατ. στερλινών ή 33,2 εκατ. δολαρίων, έργο του Εντουάρ Μανέ, στην έναρξη των μαραθώνιων δημοπρασιών του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο.

Το τίμημα για το «Self Portrait With a Palette» είναι ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη. Στην πρώτη ημέρα των 15ήμερων δημοπρασιών του οίκου έγιναν προσφορές ύψους 112,1 εκατ. στερλινών για έργα σύγχρονης τέχνης και ιμπρεσιονιστών, με τους αγοραστές να εμφανίζονται επιλεκτικοί, καθώς οι τιμές και οι εκτιμήσεις έχουν εκτιναχθεί στα ύψη το τελευταίο διάστημα.

Αργότερα σήμερα ξεκινούν και οι διεθνείς δημοπρασίες του οίκου Christie’s, με έργα μεταξύ άλλων των Μονέ και Πικάσο. Τα εν λόγω δύο έργα αναμένεται να «πιάσουν» έως 40 εκατ. στερλίνες, ενώ συνολικά ο οίκος ελπίζει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 350 εκατ.στερλίνες από τις πωλήσεις.

Τον Μανέ του 1878, που εικονίζει τον καλλιτέχνη ντυμένο Παριζιάνο δανδή, ο κ. Κοέν, ιδρυτής της Capital Advisors, είχε αγοράσει προς 18,7 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία των Christie’s το 1997, από συλλογή του επενδυτή της Wall Street, Τζον Λόεμπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v