Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορές: Η Fed καθορίζει τις εξελίξεις

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και κυρίως οι απόψεις που θα εκφράσει για την οικονομία της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών αγορών. Μερίδιο προσοχής και σε μάκρο ευρωζώνης-ΗΠΑ.

Αγορές: Η Fed καθορίζει τις εξελίξεις
Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ και κυρίως οι απόψεις που θα εκφράσει για την οικονομία της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών αγορών.

Η Fed ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της και θα ανακοινώσει στις 21.15 ώρα Ελλάδος την απόφασή της για τα επιτόκια. Η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 0,25%. Αυτό στο οποίο στρέφουν οι επενδυτές την προσοχή τους είναι η συνοδευτική ανακοίνωση, μετά από κάθε συνεδρίαση της Fed, στην οποία υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τις προθέσεις της τράπεζας ως προς την μελλοντική νομισματική πολιτική αλλά και μία γενικότερη εκτίμησή της για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην ανακοίνωση στις 17.00 ώρα Ελλάδος των στοιχείων για τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάιο, με εκτίμηση ότι υποχώρησαν στις 431.000 από 504.000 που ήταν τον Απρίλιο.

Σημαντικό μερίδιο της επενδυτικής προσοχής λαμβάνουν και οι ανακοινώσεις για τους δείκτες PMI Βιομηχανίας και Υπηρεσιών στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, καθώς και για τον συνολικό PMI που ανακοινώνονται στις 11.00 ώρα Ελλάδος.

Για τον μεν PMI Βιομηχανίας οι αναλυτές αναμένουν μικρή υποχώρηση στις 55,4 μονάδες από 55,8 που ήταν τον Μάιο. Για τον PMI Υπηρεσιών προβλέπουν, επίσης, οριακή υποχώρηση στις 56 μονάδες από 56,2 που ήταν τον Μάιο, ενώ για τον συνολικό PMI εκτιμάται ότι έχει υποχωρήσει στις 55,6 μονάδες για τον Ιούνιο από 56,4 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v