Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Απογοήτευσαν leading indicator - Philly Fed

Ο ενδεικτικός δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Μαΐου Conference Board αυξήθηκε λιγότερο απ'όσο αναμενόταν, ενώ ο Philly Fed εμφάνισε κάθετη πτώση.

ΗΠΑ: Απογοήτευσαν leading indicator - Philly Fed
Ο ενδεικτικός δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Μαΐου αυξήθηκε 0,4% και διαμορφώθηκε στο υψηλό ρεκόρ του 109,9 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Conference Board, το οποίο εκτιμά ότι τα μεγέθη δείχνουν συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης leading indicator που κοινοποίησε το ιδιωτικό αλλά σημαντικό ινστιτούτο, αποτελεί βαρόμετρο για την γενική πορεία της οικονομίας στους ερχόμενους μήνες και έχουν βαρύτητα μεταξύ των μακροοικονομικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ.

Τον προηγούμενο μήνα είχε σημειωθεί πτώση 0,1%. Πάντως ο δείκτης δεν ικανοποίησε τους αναλυτές, που περίμεναν αύξηση 0,7%.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Conference Board, η ανάλυση των στοιχείων υποδεικνύει ότι αναμένεται βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη για τη συνέχεια του έτους, «καθώς τα δημόσια χρέη και ελλείμματα επιβαρύνουν τις προοπτικές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.»

Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκε από την κεντρική τράπεζα Φιλαδελφείας, ο δείκτης Philly Fed που καταγράφει την εργοστασιακή δραστηριότητα στην σημαντική αυτή περιφέρεια. Και αυτό το μέγεθος ήταν απογοητευτικό, καθώς εμφάνισε μεγάλη πτώση στο 8 από 21,4 στην προηγούμενη μέτρηση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v