Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αιφνίδια αύξηση στα επιδόματα ανεργίας

Ο πληθωρισμός υποχώρησε 0,2% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στις ΗΠΑ, όσο αναμενόταν, αλλά εκδηλώθηκε ξαφνική άνοδος στους νέους ανέργους, σύμφωνα με τις στατιστικές ανακοινώσεις.

ΗΠΑ: Αιφνίδια αύξηση στα επιδόματα ανεργίας
Ο πληθωρισμός υποχώρησε 0,2% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Στο 12μηνο ο δείκτης τιμών αυξήθηκε 2%.

Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 2% του δείκτη τιμών καταναλωτή στο 12μηνο, κατόπιν ανόδου 2,2% τον Απρίλιο. Οι συγκριτικώς ήπιες ανατιμήσεις αποδίδονται κατά κύριο λόγο στην συγκράτηση της ανόδου των τιμών ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκε στις 472.000 την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 450.000 αιτήσεις επιδόματος, μετά τις 456.000 της προηγούμενης μέτρησης.

Τέλος, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 109,1 δισ. δολάρια στο α΄τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν έλλειμμα της τάξης των 120,7 δισ. δολ. από 100,91 δισ. δολ. στην προηγούμενη μέτρηση.

Τα στοιχεία, και ειδικά η αιφνίδια αύξηση στον αριθμό των νέων ανέργων, προκαλούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v