Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία-Γερμανία: Δημοσιοποίηση "τεστ κόπωσης"

Υπέρ της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων από το «τεστ κόπωσης» στις ευρωπαϊκές τράπεζες τάσσονται Γερμανία και Ισπανία. Μία κίνηση που πιθανώς θα πιέσει και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να πράξουν το ίδιο.

Ισπανία-Γερμανία: Δημοσιοποίηση τεστ κόπωσης
Υπέρ της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων από το «τεστ κόπωσης» στις ευρωπαϊκές τράπεζες τάσσονται η Γερμανία και η Ισπανία. Μία κίνηση που πιθανώς θα πιέσει και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να πράξουν το ίδιο. 

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας κ. Miguel Angel Fenandez Ordonez ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε το «τεστ κόπωσης» για τις ισπανικές τράπεζες, τα αποτελέσματα του οποίου θα δημοσιοποιηθούν.

«Η Κεντρική Τράπεζα σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των 'τεστ κόπωσης' στις τράπεζες, προκειμένου να καταστεί γνωστό το επίπεδο των επισφαλειών, οι κεφαλαιακές ανάγκες και οι ανάγκες εξισορρόπησης των τραπεζικών ισολογισμών. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωστοποιήσουμε στις αγορές την κατάσταση των ισπανικών τραπεζών», υπογράμμισε ο κ. Ordonez.

Σε ανάλογη κίνηση αναμένεται ότι θα προχωρήσει και η Γερμανία -πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών- καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα καθησυχαστούν οι ανησυχίες των αγορών για την «υγεία» του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v