Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Stephen Roach στο Πανεπιστήμιο Yale

Ο κ. Stephen Roach παραιτείται από την θέση του προέδρου Ασίας της Morgan Stanley και επιστρέφει από τον Χονγκ Κονγκ στη Νέα Υόρκη, για να αναλάβει έδρα στο Πανεπιστήμιο Yale.

Ο Stephen Roach στο Πανεπιστήμιο Yale
Ο κ. Stephen Roach, ο «Κος Ασία» στον πλανήτη των επενδυτικών τραπεζιτών, παραιτείται από την θέση του προέδρου περιοχής Ασίας της Morgan Stanley και επιστρέφει από τον Χονγκ Κονγκ στη Νέα Υόρκη, για να αναλάβει ακαδημαϊκή έδρα στο Πανεπιστήμιο Yale.

Ο κορυφαίος οικονομολόγος θα διατηρήσει την θέση του μη εκτελεστικού προέδρου της αμερικανικής τράπεζας.

Ο κ. Roach μετακινήθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 2007 για να ηγηθεί των ασιατικών επιχειρήσεων της τράπεζας, έχοντας δουλέψει 16 συναπτά έτη στη θέση του διευθύνοντος οικονομολόγου της Morgan Stanley.

Κατά την διάρκεια της θητείας τους αυτής, έγινε κυρίαρχη παρουσία στους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους της Ασία. Από τις ευρύτερα γνωστες θέσεις του, είναι η απαισιοδοξία του για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Στο Yale, ο διάσημος οικονομολόγος θα συμμετέχει στο Jackson Institute for Global Affairs και θα διδάσκει την Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου για την Κίνα, την Ασία και την μακροοικονομική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v