De Beers: Επιστροφή στην αγορά διαμαντιών των ΗΠΑ

Ο κολοσσός De Beers, ετοιμάζεται να επιστρέψει μετά από 60 χρόνια στην μεγαλύτερη αγορά διαμαντιών στον κόσμο, τις ΗΠΑ, αποδεχόμενη την ενοχή της στο σκάνδαλο προσυμφωνημένης τιμολόγησης στην αγορά των πολύτιμων λίθων.

De Beers: Επιστροφή στην αγορά διαμαντιών των ΗΠΑ
Ο κολοσσός De Beers, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην μεγαλύτερη αγορά διαμαντιών στον κόσμο, τις ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, αποδεχόμενη την ενοχή της στο σκάνδαλο προσυμφωνημένης τιμολόγησης στην αγορά των πολύτιμων λίθων.

Βάση συμφωνίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η De Beers θα πληρώσει πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων για να επιτευχθεί συμβιβαστική συμφωνία όσον αφορά τις κατηγορίες ότι συνωμότησε με τον βιομηχανικό κολοσσό General Electric να επιβάλλουν τιμές ”fix” στην αγορά αδαμάντων βιομηχανικής κρίσης. Η ακρόαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Οχάιο.

Εάν οι δικαστικές αρχές αποδεχτούν την συμβιβαστική πρόταση, η De Beers θα έλθει πιο κοντά με τους πελάτες της, καθώς τα στελέχη στην μονάδα της Diamond Trading Company που εδρεύει στο Λονδίνο θα έχουν πλέον το δικαίωμα να εμπορεύονται άμεσα με τα στελέχη του λιανικού εμπορίου της Αμερικής.

Οι ΗΠΑ ”καταναλώνουν” το 55% της διεθνούς αγοράς διαμαντιών και προσέφεραν στην εταιρία το μεγαλύτερο κομμάτι από τα κέρδη ρεκόρ ύψους 5,5 δισ. δολ. που ανακοινώθηκαν πέρσι.

Με το συμβιβασμό η εταιρία θα διευκολυνθεί στην συγκέντρωση κεφαλαίων, στην διενέργεια ερευνών, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και την δημιουργία νέων συνεταιρισμών.

Η De Beers, που ελέγχει περίπου την μισή από την παραγωγή ακατέργαστων αδαμάντων του πλανήτη και ανήκει κατά 45% στην Anglo American, λειτουργεί σήμερα μέσω ενδιαμέσων στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v