Επιστρέφει 2,3 δισ. στερλίνες στους μετόχους η M&S

Η Marks & Spencer ανακοίνωσε πρόγραμμα επιστροφής 2,3 δισ. στερλινών στους μετόχους και πώλησης της τραπεζικής μονάδας της, καθώς ”χτίζει” την άμυνά για να αποκρούσει την προσφορά εξαγοράς του μεγιστάνα επιχειρηματία Philip Green προς 9,1 δισ. στερλίνες.

Επιστρέφει 2,3 δισ. στερλίνες στους μετόχους η M&S
Η Marks & Spencer, ανακοίνωσε πρόγραμμα επιστροφής 2,3 δισ. στερλινών στους μετόχους και πώλησης της τραπεζικής μονάδας της, καθώς ”χτίζει” την αμυντική της τακτική ώστε να αποκρούσει την προσφορά εξαγοράς του μεγιστάνα επιχειρηματία Philip Green προς 9,1 δισ. στερλίνες.

Η εταιρία που εδρεύει στο Λονδίνο ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης γυναικείων ενδυμάτων Per Una προς 125 εκατ. λίρες και θα προωθήσει πρόγραμμα περικοπής των δαπανών της τάξης των 320 εκατ. στερλινών ετησίως, καθώς προσπαθεί να αναπτερώσει τις πωλήσεις, οι οποίες υποχώρησαν 2,8% στο οικονομικό α’ τρίμηνο.

Την μονάδα τραπεζικών λιανικών επιχειρήσεων το ομίλου θα εξαγοράσει προς 762 εκατ. στερλίνες η HSBC Holdings, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Stuart Rose θα επιχειρήσει να πείσει τους μετόχους να υποστηρίξουν την στρατηγική του για να αποτρέψει τον Green, που την περασμένη εβδομάδα ανέβασε την προσφορά του στις 9,1 δισ. στερλίνες αλλά απορρίφθηκε για τρίτη φορά από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v