Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΡ: Πρόστιμα διαρροής έως 4.300 δολ. ανά βαρέλι;

Η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει από την ΒΡ και άλλους υπευθύνους πρόστιμα αξίας 4.300 δολ. για κάθε βαρέλι που χύνεται στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με νομικούς κύκλους και επίσημα έγγραφα.

ΒΡ: Πρόστιμα διαρροής έως 4.300 δολ. ανά βαρέλι;
Το πόσα βαρέλια πετρέλαιο ξεχύνονται στην θάλασσα του Κόλπου του Μεξικού από την διαρροή της πετρελαιοπηγής Deepwater Horizon παραμένει ένα τεράστιο ερώτημα, με επιπτώσεις που προχωρούν παραπάνω και από την περιβαλλοντική ζημία.

Και είναι η ποσότητα που θα καθορίσει επίσης το τι θα καταλήξουν να πληρώσουν η BP και οι υπόλοιποι για την καταστροφή.

Μια ρήτρα που περιλαμβάνεται στο U.S. Clean Water Act, το διάταγμα για Καθαρά Ύδατα των ΗΠΑ, ενδεχομένως να εκθέσει την ΒΡ και άλλες επιχειρήσεις σε πρόστιμα που δεν περιορίζονται σε κάποιο συγκεκριμένο πλαφόν, σε αντίθεση με το όριο των 75 εκατ. δολαρίων που υπάρχει για τις οικονομικές ζημίες.

Το διάταγμα δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να ζητήσει αποζημίωση για κάθε σταγόνα πετρελαίου που χύνεται σε πλωτά ύδατα των ΗΠΑ.

Και αυτό σημαίνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει από την ΒΡ και άλλους υπευθύνους πρόστιμα αξίας 4.300 δολ. για κάθε βαρέλι που χύνεται στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με νομικούς κύκλους και επίσημα έγγραφα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μέχρι στιγμής, οι αναλυτές που υπολογίζουν τις υποχρεώσεις, επικεντρώνονται κυρίως στο κόστος καθαρισμού και αποζημιώσεων για οικονομικές ζημίες.

Κάποιοι έχουν μιλήσει και για εγκληματική ενέργεια, αλλά τελευταία αρχίζει να δίνεται προσοχή και στις πιθανές αστικές ευθύνες, που θα καθοριστούν από το πόσο επιθετική θα είναι η αμερικανική κυβέρνηση στις απαιτήσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v