Ελαφρά βελτίωση στα κέρδη β’ τριμήνου της GE

Η General Electric, η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης, ανακοίνωσε αύξηση κερδών β’ τριμήνου 3,4% χάρη στις παραγγελίες για τα βιομηχανικά προϊόντα της αλλά και τη ζήτηση για τις πιστωτικές κάρτες της και τα καταναλωτικά δάνεια.

Ελαφρά βελτίωση στα κέρδη β’ τριμήνου της GE
Η General Electric, η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης, ανακοίνωσε αύξηση κερδών β’ τριμήνου 3,4% χάρη στις παραγγελίες για τα βιομηχανικά προϊόντα της αλλά και τη ζήτηση για τις πιστωτικές κάρτες της και καταναλωτικά δάνεια.

Ο CEO του αμερικανικού κολοσσού δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων ότι ”έχουμε την καλύτερη οικονομία των τελευταίων ετών”.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,92 δισ. δολ., έναντι 3,79 δισ. δολ. ένα χρόνο πριν. Τα κέρδη ανά μετοχή παρέμειναν αμετάβλητα στα 38 σεντς ανά μετοχή, ήτοι ένα σεντ υψηλότερα από την πρόβλεψη της εταιρίας, επειδή εκδόθηκαν 342 εκατ. μετοχές για να χρηματοδοτηθεί η, αξίας 10 δισ. δολ., εξαγορά της Amersham. Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης της Thomson First Call, περίμεναν 37 σεντς ανά μετοχή.

Σε εννέα από τους 11 βασικούς επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου η αύξηση στα τριμηνιαία κέρδη ξεπέρασε το 10%, καθώς οι πωλήσεις συνολικά αυξήθηκαν 11%. Η συνολική ανάπτυξη των κερδών αποδείχθηκε περιορισμένη εξαιτίας της αύξησης των δαπανών που επέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος Jeffrey Immelt προκειμένου να αφομοιωθούν οι εξαγορές του ομίλου.

Ο Immelt αναβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη 2004 στα 1,55 με 1,60 δολάρια ανά μετοχή και επανέλαβε τον στόχο αύξησης κερδών 10% με 15% στο 2005. Τα έσοδα του ομίλου στο β’ τρίμηνο αυξήθηκαν στα 37 δισ. δολ. από 33,23 δισ. δολ. στο προηγούμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v