Carrefour: Προειδοποίηση για τις πωλήσεις 2004

Εντονες ανησυχίες για την πορεία του κλάδου λιανικών πωλήσεων και τις καταναλωτικές διαθέσεις των Ευρωπαίων γενικότερα, προκάλεσε η προειδοποίηση της Carrefour ότι δεν θα ανταποκριθεί στους στόχους πωλήσεων που έχει θέσει για το σύνολο του έτους.

Carrefour: Προειδοποίηση για τις πωλήσεις 2004
Ρίγη προκάλεσε στον κλάδο λιανικών πωλήσεων η προειδοποίηση της Carrefour ότι δεν θα ανταποκριθεί στους στόχους πωλήσεων που έχει θέσει για το σύνολο του έτους.

Η υποτονικότητα στα γαλλικά σούπερ-μάρκετ, που χάνουν έδαφος από τις αλυσίδες προσφορών και πολύ φθηνών προϊόντων, οδήγησε τον όμιλο στην έκδοση προειδοποίησης ότι οι πωλήσεις στο σύνολο του έτους θα διαμορφωθούν στο +5% έναντι του 6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Η προειδοποίηση του ομίλου προκάλεσε ευρύτερες ανησυχίες για την αδυναμία των καταναλωτικών δαπανών στο σύνολο της ευρωζώνης.

Οι πωλήσεις της Carrefour στο β’ τρίμηνο αυξήθηκαν 4,4% στα 19,78 δισ. ευρώ αλλά υποχώρησαν 0,2% στη Γαλλία, η οποία προσφέρει στον όμιλο ακριβώς τα μισά έσοδά του. Η Carrefour υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να περιμένει διψήφια ανάπτυξη κερδών ανά μετοχή στο έτος και απέδωσε την μείωση των πωλήσεων στις μειώσεις τιμών που επιβάλλει στα προϊόντα της.

Αυτή η τάση πτώσης τιμών προβλέπεται να συνεχιστεί. Τον περασμένο μήνα οι γαλλικές επιχείρησης λιανικής και οι βασικοί έμποροι χονδρικής συμφώνησαν να μειώσουν τις τιμές στα διάσημα, επώνυμα, αγαθά προκειμένου να βελτιωθεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη και δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v