Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Η ευρωπαϊκή κρίση απειλεί τις ΗΠΑ

Η ευρωπαϊκή κρίση χρεών συνιστά κίνδυνο για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, αφενός μέσω των πιέσεων στις αγορές και αφετέρου με την ζημιά στο διεθνές εμπόριο, δήλωσε στέλεχος της Fed.

Fed: Η ευρωπαϊκή κρίση απειλεί τις ΗΠΑ
Η ευρωπαϊκή κρίση χρεών συνιστά κίνδυνο για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, αφενός μέσω των πιέσεων στις χρηματοπιστωτικές αγορές και αφετέρου με την ζημιά στο διεθνές εμπόριο, δήλωσε ο κ. Daniel Tarullo, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.

Ο αξιωματούχος της Fed, πιστεύει ότι, μολονότι τα ευρωπαϊκά προβλήματα μπορούν να λύσουν μόνο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι πιθανές επιπτώσεις στις ΗΠΑ δεν είναι αμελητέες.

«Αν τα δημοσιονομικά προβλήματα στις περιφερειακές ευρωπαϊκές οικονομίες μεταδοθούν και προκαλέσουν ευρύτερα προβλήματα σε όλη την ήπειρο, οι αμερικανικές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν πολύ μεγαλύτερες απώλειες, καθώς έχουν συνολικά σημαντικά πιστωτικά ανοίγματα,» δήλωσε ο κ. Tarullo στο Κογκρέσο.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι οι οικονομίες των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένες μεταξύ τους, γεγονός που καταδεικνύει τους κινδύνους για τις ΗΠΑ από ευρωπαϊκά προβλήματα.

«Καθώς η ανεργία παραμένει υψηλά στις ΗΠΑ και οι ισολογισμοί εξακολουθούν να χρειάζονται επιδιορθώσεις, είναι σημαντικό να μην υποστούν οι ΗΠΑ κάποιο πρόσθετο εξωτερικό σοκ,» τόνισε ο κ. Tarullo.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μια βαθύτερη οικονομική συρρίκνωση στην Ευρώπη, θα μπορούσε να προκαλέσει στασιμότητα στην παγκόσμια ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v