Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Διακόπτης ασφαλείας" στις μετοχές του NYSE

Σε όλες τις αμερικανικές μετοχές θα εισαχθεί «διακόπτης ασφαλείας», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του NYSE Euronext, ενώ η SEC διέταξε διεξαγωγή έρευνας στους επαγγελματίες για το ανεξήγητο κραχ της 6ης Μαΐου.

Διακόπτης ασφαλείας στις μετοχές του NYSE
Σε όλες τις αμερικανικές μετοχές θα εισαχθεί «διακόπτης ασφαλείας» έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του παρόχου του κύριου χρηματιστηρίου των ΗΠΑ, NYSE Euronext.

Ο «διακόπτης ασφαλείας» (circuit breaker), είναι μηχανισμό που αυτόματα διακόπτει την διαπραγμάτευση της μετοχής επί πέντε λεπτά, εάν αυτή διολισθήσει πάνω από 10% μέσα σε πέντε λεπτά.

Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της επιτροπής κεφαλαιαγοράς να αποφύγει την επανάληψη της μυστηριώδους κάθετης πτώσης που εκδηλώθηκε στις 6 Μαΐου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ξέφυγε εύκολα από τον έλεγχο, προκαλώντας πτώση έως 9% στους βασικούς δείκτες.

Αρχικώς, ο «διακόπτης ασφαλείας» θα μπει στις μετοχές του δείκτη Standard & Poor's 500.

Εν τω μεταξύ, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς SEC ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα μεταξύ των επαγγελματιών της Wall Street για το κατά πόσον παραβιάστηκαν κανόνες ασφαλείας, κατά την διάρκεια του, ανεξήγητου ακόμη, «κραχ».

Η επικεφαλής της SEC, κα Μέρι Σαπίρο, δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθιά για τις επιπτώσεις που είχε η μεταβλητότητα στους επενδυτές και ειδικά στους μικρούς επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v