Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις Μέρκελ για φορολόγηση τραπεζών

Η Ευρώπη χρειάζεται συντονισμένη στρατηγική εξόδου, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Ά. Μέρκελ, ενώ τόνισε πως στη συνεδρίαση του G20 στον Καναδά θα τεθεί θέμα φορολόγησης των τραπεζών.

Πιέσεις Μέρκελ για φορολόγηση τραπεζών
Η Ευρώπη χρειάζεται μια συντονισμένη προσέγγιση όσον αφορά στην απόσυρση των μέτρων που ελήφθησαν για τη στήριξη των οικονομιών της, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Ά. Μέρκελ, μεταδίδει το Reuters.

«Το θέμα των στρατηγικών εξόδου είναι μεγάλης σημασίας για εμάς. Για να είμαι ειλικρινής, ανησυχώ για το θέμα αυτό», δήλωσε κατά τη διάρκεια οικονομικής διάσκεψης.

«Άλλοι λένε ότι μπορώ να έχω μια στρατηγική εξόδου μόλις μειώσω το ποσοστό της ανεργίας, αυτό είναι αντιφατικό… Θα επικεντρωθούμε σε μια συντονισμένη στρατηγική εξόδου στην Ευρώπη», τόνισε η κ. Μέρκελ.

«Έχουμε δηλώσει πως θα ασκήσουμε πιέσεις για επιβολή φορολογίας στις χρηματιστηριακές αγορές και αυτό είναι κάτι που θα κάνουμε στη συνεδρίαση του G20 στον Καναδά», σημείωσε.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας της η κ. Μέρκελ ανέφερε:

- Δεν έχουμε κάνει ακόμα αρκετά ώστε να αποτραπούν βαθιές οικονομικές κρίσεις στο μέλλον.

- Η Γερμανία είναι έτοιμη να συζητήσει για τις παγκόσμιες ανισορροπίες, ωστόσο συζήτηση για τις ανισορροπίες δεν μπορεί να θέτει υπό αμφισβήτηση τη γερμανική ανταγωνιστικότητα.

- Θα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή υπηρεσία αξιολόγησης.

- Δεν θα πρέπει να επιτραπεί στις τράπεζες να εκβιάζουν τα κράτη.

- Κάθε χρηματοοικονομικό προϊόν και οικονομικό κέντρο θα πρέπει να υπόκεινται σε ρυθμιστικούς κανόνες στο μέλλον.

- Τα προβλήματα της ευρωζώνης πρέπει να αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους και χρειάζεται αυστηροποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v