Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορκωτοί λογιστές στη Fed για τα δάνεια στην κρίση

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα νομοθετική ρύθμιση βάση της οποίας η κυβέρνηση θα διεξάγει, για πρώτη φορά, λογιστικό έλεγχο στα προγράμματα έκτακτου δανεισμού της Federal Reserve.

Ορκωτοί λογιστές στη Fed για τα δάνεια στην κρίση
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα νομοθετική ρύθμιση βάση της οποίας η κυβέρνηση θα διεξάγει, για πρώτη φορά και για μια φορά, λογιστικό έλεγχο στα προγράμματα έκτακτου δανεισμού της Federal Reserve, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου δραστικής μεταρρύθμισης της τραπεζικής εποπτείας.

Με βάση την ρύθμιση, η κεντρική τράπεζα θα υποχρεωθεί, μεταξύ άλλων, να αποκαλύψει τα ονόματα των χρηματοπιστωτικών οίκων που έλαβαν συνολικά δάνεια πάνω από 2 τρισ. δολάρια από την Fed, στο πλαίσιο της κρίσης.

«Είναι σαφές ότι η Fed δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με την μυστικότητα με την οποία λειτουργούσε μέχρι σήμερα,» δήλωσε Γερουσιαστής.

Θα είναι η πρώτη φορά στην 95ετή ιστορία της τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί έρευνα των ορκωτών λογιστών στους οίκους οι οποίοι δανείστηκαν από την Fed κατά την διάρκεια κρίσης.

Το σώμα της Γερουσίας απέρριψε πάντως την πρόταση νόμου που θα εξέθετε την Fed σε ευρύτερο και μόνιμο λογιστικό έλεγχο, καθώς οι γερουσιαστές θεώρησαν ότι κάτι τέτοιο θα διακύβευε την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v