Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Προβλέπει χρηματιστηριακή διόρθωση 10%-20%

Η Citigroup προβλέπει ότι οι φόβοι για ντόμινο στην ελληνική κρίση, ενδεχομένως να πυροδοτήσουν μια διόρθωση 10% - 20% στο άμεσο μέλλον.

Citi: Προβλέπει χρηματιστηριακή διόρθωση 10%-20%
Λίγες ώρες μετά την πιο δραματική συνεδρίαση στην ιστορία της Wall Street -όπου οι βασικοί δείκτες έφτασαν να πέφτουν 9% για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί αλλά πιθανότατα περιέχουν τεχνικό λάθος- οι στρατηγικοί αναλυτές άρχισαν να σκιαγραφούν δυσοίωνες προοπτικές για μια βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη.

Η Citigroup έκανε το δυσοίωνο ξεκίνημα, με την πρόβλεψη ότι οι φόβοι για ντόμινο στην ελληνική κρίση, ενδεχομένως να πυροδοτήσουν μια διόρθωση έως 20% στο άμεσο μέλλον.

Ο οίκος αναφέρει ότι, αν και έχουν εκδηλωθεί οικονομικές κρίσεις με διεθνείς επιπτώσεις και στο πρόσφατο παρελθόν, στη Βόρειο Ευρώπη το 1992, τη ΝΑ Ασία το 1997, η ελληνική κρίση είναι «πιο προβληματική περίπτωση.»

Τα διεθνή χρηματιστήρια έχουν ίσως ανακάμψει υπερβολικά σε ταχύτητα και μέγεθος από τα χαμηλά του Μαρτίου 2009 έως τα υψηλά του Απριλίου 2010, σχολίασε ο κ. Tsutomu Fujita, αναλυτής της Citi.

«Με τις διεθνείς μετοχές να έχουν κάνει ράλι 79,9% μέσα σε 13 μήνες, πιστεύουμε ότι είναι φυσικό να επέλθει διόρθωση της τάξης του 10% με 20% μέσα σε δύο-τρεις μήνες,» έγραψε ο κ. Fujita.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v