Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Λίγο εκτεθειμένες οι ιταλικές τράπεζες

Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα ήταν λιγότερο εκτεθειμένο κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης σε σχέση με τα ευρωπαϊκά τραπεζικά συστήματα άλλων κρατών επισημαίνει η Moody΄s.

Moody΄s: Λίγο εκτεθειμένες οι ιταλικές τράπεζες
Ο επικεφαλής της Moody's για την Ιταλία ζήτησε "συγνώμη" σήμερα, Παρασκευή, για μια έκθεση που ανέφερε ότι το ντόμινο στο κρατικό χρέος της ευρωζώνης θα μπορούσε να επεκταθεί και στις Ιταλικές τράπεζες.  

Η έκθεση σημείωνε ότι η διάχυση της κρίσης χρέους θα πλήξει τα τραπεζικά συστήματα έξι χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ιταλίας, με τις μεγάλες τράπεζες της χώρας να υφίστανται βαρύ πλήγμα με βουτιά άνω του 7% στο ιταλικό χρηματιστήριο. 

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο αναλυτής υπογραμμίζει ότι το ιταλικό τραπεζικό σύστημα ήταν λιγότερο εκτεθειμένο κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης σε σχέση με τα ευρωπαϊκά τραπεζικά συστήματα άλλων κρατών.

O διεθνής οίκος αναφέρει επίσης ότι οι ιταλικές τράπεζες δέχθηκαν λιγότερη κυβερνητική στήριξη κατά τη διάρκεια της κρίσης. 

Η Moody΄s τονίζει επίσης ότι η Ιταλία χρειάζεται να καταβάλλει μικρό κόπο για μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, ενώ έχει καλό ιστορικό σε ανάλογες προσπάθειες.

Η Ιταλία διαφοροποιείται από άλλες χώρες καθώς η δημοσιονομική αναδιάρθρωση δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ σκληρή, υπογραμμίζει ο αναλυτής της Moody΄s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v