Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Μέρκελ: Οι κερδοσκόποι είναι ο κοινός εχθρός

Ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξουμε τις συνθήκες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ενωση,  δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος, μιλώντας με ιδιαίτερα σκληρούς τόνους καθώς σοβεί η κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Α. Μέρκελ: Οι κερδοσκόποι είναι ο κοινός εχθρός
Οι εχθροί μας είναι οι κερδοσκόποι, δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ, μιλώντας με ιδιαίτερα σκληρούς τόνους καθώς σοβεί η κρίση χρεών στην ευρωζώνη και προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξουμε τις συνθήκες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Προσδιόρισε, ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα πρέπει να έχουν περισσότερα μέσα για να κοιτάζουν στους εθνικούς προϋπολογισμούς.

Η κα Μέρκελ δήλωσε ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ στην ελληνική διάσωση ήταν απαραίτητη, επειδή η Ευρώπη δεν μπορούσε να την διαχειριστεί μόνη, αλλά πλέον ο στόχος είναι να μπορεί η Ευρώπη να δρα ανεξάρτητα.

Τάχθηκε κατά των προτάσεων δημιουργίας ενός ευρωπαίκού οίκου αξιολόγηση ως έχουν, γιατί θα τον δημιουργούσαν οι πολιτικές δυνάμεις και δεν θα ήταν αξιόπιστος, ενώ θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος.

Επιτέθηκε δυναμικά κατά των κερδοσκόπων, δηλώνοντας ότι οι αγορές οξύνουν τα προβλήματα στην ευρωζώνη και προσδιόρισε ότι οι φημολογίες όσον αφορά την Πορτογαλία είναι υπερβολικές.

Δήλωσε επίσης ότι, το γεγονός ότι τα hedge funds δεν υπόκεινται ρύθμιση, είναι σκανδαλώδες και ανακοίνωσε ότι «θα έχουμε το πλαίσιο ρύθμισης των hedge funds εντός τριών εβδομάδων.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v