Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία θέτει θέμα "ελεγχόμενου χρεοστασίου"

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας, επιτείνει τις πιέσεις για να επιτραπεί «ελεγχόμενο χρεοστάσιο» στην ευρωζώνη και να αποτραπεί ο κίνδυνος επανάληψης της ελληνικής κρίσης.

Η Γερμανία θέτει θέμα ελεγχόμενου χρεοστασίου
Η κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ στην Γερμανία, επιτείνει τις πιέσεις ώστε να επιτραπεί «ελεγχόμενο χρεοστάσιο» στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος επανάληψης της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης.

Οι ηγέτες των τριών κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού της Γερμανίας, συμφώνησαν σήμερα στο Βερολίνο να θέσουν υπό έγκριση στο κοινοβούλιο, παράλληλα με το νομοσχέδιο για την ελληνική βοήθεια, ψήφισμα, που θα ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανασυντάξει τους κανόνες λειτουργίας του ευρώ, ώστε να πιεστούν οι χώρες με μεγάλα ελλείμματα.

Η ίδια η κα Μέρκελ, δήλωσε σε συνέντευξή της στο κανάλι ARD, ότι «είναι καιρός να πάρουμε μαθήματα από την ελληνική διάσωση, και πρότεινε το ενδεχόμενο «ελεγχόμενων χρεοστασίων», ως μέθοδος ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πιστωτές θα συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μελλοντική διάσωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγαγκ Σόιμπλε, δήλωσε αργά χθες το βράδυ τα εξής:

«Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα στοιχείο για τα μέλη της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης, το οποίο δεν είχαμε κατά την διάρκεια της τραπεζικής κρίσης, πριν δύο χρόνια… Κι αυτό είναι η δυνατότητα μιας διαδικασίας αναδιοργάνωσης, στην περίπτωση επικείμενου χρεοστασίου, που θα βοηθά την αποτροπή των κινδύνων ντόμινο στο σύστημα.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v