Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Faber, Chanos & Rogoff προβλέπουν "κραχ" Κίνας

Ο επενδυτής Marc Faber προβλέπει ότι η οικονομία της Κίνας θα επιβραδυνθεί και ότι είναι πιθανό να «κρασάρει» μέσα σε ένα χρόνο, συντασσόμενος με τον Jim Chanos και τον Kenneth Rogoff.

Faber, Chanos & Rogoff προβλέπουν κραχ Κίνας
Ο επενδυτής Marc Faber προβλέπει ότι η οικονομία της Κίνας θα επιβραδυνθεί και πιθανό να «κρασάρει» μέσα σε ένα χρόνο, καθώς οι διολισθήσεις στις τιμές των μετοχών και των εμπορευμάτων, υποδεικνύουν ότι η κατασκευαστική «φούσκα» στην χώρα θα σκάσει.

Ο σύνθετος χρηματιστηριακός δείκτης της Σαγκάης δεν έχει κατορθώσει να επανακτήσει τα υψηλά του 2009, σημειώνει ο κ. Faber. Η έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης της Σαγκάης την περασμένη εβδομάδα «δεν είναι ιδιαίτερα καλός οιωνός,» δήλωσε, ενθυμούμενος την κατασκευαστική φούσκα και την ύφεση που ακολούθησε την Παγκόσμια Έκθεση της Βιέννης το 1873.

«Η αγορά σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά,» δήλωσε ο κ. Faber, ο εκδότης της επιθεώρησης Gloom, Boom & Doom, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Η κινεζική οικονομία πρόκειται έτσι κι αλλιώς να επιβραδυνθεί. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να έχουμε και κραχ μέσα στους επόμενους 9 με 12 μήνες.»

Ο κ. Faber με αυτές τις δηλώσεις του συντάσσεται με τον διαχειριστή hedge fund, Jim Chanos και τον Kenneth Rogoff του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που επίσης έχουν προειδοποιήσει για κραχ στην Κίνα.

«Η Κίνα βρίσκεται σε ανεπίστρεπτο δρόμο προς την κόλαση» επειδή είναι εξαρτημένη από την κατασκευαστική ανάπτυξη για την βελτίωση της οικονομίας της κατά 60%, είχε δηλώσει ο κ. Chanos τον περασμένο μήνα. Ο κ. Rogoff είχε πει τον Φεβρουάριο ότι η «πιστωτική φούσκα» στην Κίνα μπορεί να πυροδοτήσει περιφερειακή ύφεση εντός μιας δεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v