Ευρωζώνη: Υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούνιο

Επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο ο ρυθμός ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών, που καταλαμβάνει κλάδους όπως τουρισμό, τράπεζες και λογισμικά. Την πτώση ”οδήγησαν” Γερμανία και Γαλλία, ενώ Ιταλία και Ισπανία εμφάνισαν βελτίωση.

Ευρωζώνη: Υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούνιο
Επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο ο ρυθμός ανάπτυξης του ευρωπαϊκού κλάδου υπηρεσιών, που καταλαμβάνει τομείς όπως τουρισμό, τράπεζες και λογισμικά, καθώς η ανάκαμψη της ευρωζώνης οδηγείται από τις εξαγωγές και δεν εμπνέει βελτίωση στην απασχόληση και τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ο δείκτης Reuters-NTC που προκύπτει μετά από έρευνα σε 2.000 επιχειρήσεις, υποχώρησε στο 55,3 από 55,8 τον Μάιο. Οι οικονομολόγοι περίμεναν πτώση στο 55,5, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

”Υπεύθυνες” για την πτώση του δείκτη τον Ιούνιο ήταν η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης. Ο δείκτης υπηρεσιών της Γερμανίας υποχώρησε στο 52,3 από 53,6 και στη Γαλλία στο 57,9 από 58,5.

Στην Ιταλία και την Ισπανία, την τρίτη και τέταρτη σε μέγεθος αντίστοιχα οικονομία της ευρωζώνης, οι δείκτες ενισχύθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v