Πάγωσαν οι λογαριασμοί της Yukos

Η Yukos Oil, η μεγαλύτερη εταιρία εξαγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, ενδέχεται να αρχίσει να διακόπτει την παραγωγή ορισμένων πηγών της από την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι δικαστικοί κλητήρες πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρίας.

Πάγωσαν οι λογαριασμοί της Yukos
Η Yukos Oil, η μεγαλύτερη εταιρία εξαγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, ενδέχεται να αρχίσει να διακόπτει την παραγωγή ορισμένων πηγών της από την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι δικαστικοί κλητήρες πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρίας. Η ρωσική εφορία απαιτεί από τον πετρελαϊκό κολοσσό 99 δισ. ρούβλια ή 3,4 δισ. δολ. αναδρομικά για φόρους του 2000.

Με το πάγωμα περιορίζεται η δυνατότητα της εταιρίας να πληρώσει φόρους, πιστωτές, εργολάβους και εργαζόμενους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Yukos, της εταιρίας που έχει δηλώσει ότι οι φορολογικές απαιτήσεις του κράτους μπορεί να την οδηγήσουν σε χρεοκοπία.

Οι δικαστικοί κλητήρες έδωσαν περιθώριο μόλις πέντε ημερών αρχής γενομένης από τις 30 Ιουνίου στην Yukos για να πληρώσει ”εθελοντικά, πριν κατασχεθούν κεφάλαια από τους λογαριασμούς της,” όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η Yukos είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή της κατά 11% φέτος, στα 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Η εταιρία που εδρεύει στη Μόσχα πιθανόν να χάσει αυτόν τον στόχο μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Φήμες αναφέρουν ότι η Yukos ίσως υποχρεωθεί να πληρώσει επιπλέον 98 δισ. ρούβλια για φόρους που δεν πληρώθηκαν το 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v