Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Οι insiders αυξάνουν τις πωλήσεις…

Από ενεργοί αγοραστές πριν δύο μήνες, οι insiders των εισηγμένων αμερικανικών επιχειρήσεων γίνονται πωλητές, σύμφωνα με τον "παλμό" που καταγράφει το MarketWatch.

Wall: Οι insiders αυξάνουν τις πωλήσεις…
Πριν δύο μήνες, όταν ο αρθογράφος του MarketWatch, κ. Mark Hulbert, αφιέρωσε την στήλη του στην συμπεριφορά των insiders επιχειρήσεων, μετέφερε ένα θετικό κλίμα, στο οποίο οι γνώστες των εσωτερικών πραγμάτων του επιχειρηματικού κόσμου, μείωναν τους ρυθμούς πωλήσεων μετοχών των εταιριών στις οποίες ανήκουν και αύξαναν τις αγορές.

Σήμερα, αντιθέτως, με τον Dow Jones στις 11.000 μονάδες και τον S&P στις 1.200 μονάδες η κατάσταση έχει ανατραπεί: Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κ. Hulbert, οι insiders επιταχύνουν τον ρυθμό των πωλήσεων και μειώνουν τις αγορές.

Οι insiders επιχειρήσεων είναι τα υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης, τα μέλη του Δ.Σ. και οι μεγαλύτεροι μέτοχοι. Οι κινήσεις τους είναι δυνατόν να καταγράφονται, επειδή ο νόμος τους υποχρεώνει να ενημερώνουν την επιτροπή κεφαλαιαγοράς του χρηματιστηρίου, όταν αγοράζουν ή πωλούν μετοχές της εταιρίας.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vickers Weekly Insider Report, οι insiders, έκαναν καθαρές πωλήσεις 4,96 μετοχών για κάθε μια που αγόρασαν.

Το μέγεθος είναι υπερδιπλάσιο από την αναλογία που υπήρχε στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν το χρηματιστήριο «χτύπησε» χαμηλό, και ο συντελεστής διαμορφώθηκε στο 1,96 προς 1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v