Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Β. Bernanke: Παραμένουν εμπόδια στην ανάκαμψη

Η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να πιέζεται από την αδυναμία στον κατασκευαστικό κλάδο και τους σφιχτούς προϋπολογισμούς δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Β. Bernanke: Παραμένουν εμπόδια στην ανάκαμψη
Η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να πιέζεται από την αδυναμία στον κατασκευαστικό κλάδο και τους συρρικνωμένους προϋπολογισμούς στην κεντρική κυβέρνηση και την περιφερειακή διοίκηση, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke.

Ο διοικητής της Federal Reserve, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της πολυκομματικής οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσο, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε άμεση αναφορά για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τα επιτόκια καθώς και για την δέσμευση να συντηρηθούν τα επιτόκια χαμηλά «για παρατεταμένη περίοδο.»

Ο κ. Bernanke επικεντρώθηκε αντιθέτως στα προσκόμματα που αντιμετωπίζει η οικονομική ανάκαμψη. Είπε ότι είναι ενθαρρυντικό σημάδι η επιβράδυνση των απολύσεων και το θετικό γύρισμα της απασχόλησης, αλλά συνολικά τα σχόλιά του έδειξαν ότι χρειάζεται επιφυλακτικότητα για τους ρυθμούς ανάκαμψης.

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για τα συμβόλαια Goldman Sachs- Ελληνικής κυβέρνησης

Η FED ολοκλήρωσε τις έρευνες αναφορικά με τα συμβόλαια της Goldman Sachs με την ελληνική κυβέρνηση χωρίς να αναλάβει περαιτέρω δράση, δήλωσε ο Ben Bernanke.

Όπως ανέφερε ο κ. Bernanke, την περίοδο 2000-2001 η Goldman Sachs πούλησε στην ελληνική κυβέρνηση προιόντα που μείωσαν το ποσοστό του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε πριν την κατάρρευση της Enron, όταν ακόμα δεν είχαν θεσπιστεί οι νέοι κανόνες για αντίστοιχες συναλλαγές, τόνισε ο πρόεδρος της FED.

Πρόσθεσε ακόμη ότι έκθεση των αμερικανικών τραπεζών σε χρέη ευρωπαικών κυβερνήσεων, άμεσα ή έμμεσα, είναι περιορισμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v