Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GMAC:Πούλησε τον ευρωπαϊκό βραχίονα στην Fortress

H GMAC έκανε άλλο ένα βήμα για την εξυγίανση από τα «τοξικά» ενεργητικά της, πουλώντας την αξίας 12 δισ. δολαρίων, επιχείρηση ευρωπαϊκών στεγαστικών δανείων στην Fortress Investment Group.

GMAC:Πούλησε τον ευρωπαϊκό βραχίονα στην Fortress
H GMAC, ο προβληματικός οίκος δανείων αγοράς αυτοκινήτου και στεγαστικών δανείων, έκανε άλλο ένα βήμα για την εξυγίανση από τα «τοξικά» ενεργητικά της, πουλώντας την αξίας 12 δισ. δολαρίων, επιχείρηση ευρωπαϊκών στεγαστικών δανείων στην Fortress Investment Group.

Η πώληση, με την οποία η αμερικανική GMAC εξέρχεται από την αγορά ευρωπαϊκής στεγαστικής πίστης, αφορά το 40% περίπου των ενεργητικών της Residential Capital, όπως ονομάζεται ο βραχίονας στεγαστικής πίστης, στα οποία περιλαμβάνονται περίπου 1 δισ. δολ. στεγαστικά δάνεια τα οποία προήλθαν από την GMAC και 11 δισ. δολ. σε τιτλοποιήσεις, ιδιαίτερα στην Βρετανία, την Ολλανδία και την Γερμανία.

Η GMAC δήλωσε ότι θα λάβει «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» με την μεταβίβαση, αλλά δεν θα καταγράψει ουσιαστικώς ζημία ή κέρδος, γιατί έχει ήδη αναλάβει μεγάλη απομείωση των ενεργητικών στεγαστικής πίστης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v