Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Ψηφίστηκε το ν/σ για τυχερά παιχνίδια

Η Γαλλική Βουλή ψήφισε χθες το νέο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, με το οποίο καταργείται το κρατικό μονοπώλιο, επιτρέποντας την παροχή υπηρεσιών σε ιδιωτικές online εταιρείες.

Γαλλία: Ψηφίστηκε το ν/σ για τυχερά παιχνίδια
Η Γαλλική Βουλή ψήφισε χθες το νέο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, με το οποίο καταργείται το κρατικό μονοπώλιο και επιτρέπεται στα ιδιωτικά websites να προσφέρουν στοιχήματα για πόκερ, ποδόσφαιρο και ιπποδρομίες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η νέα νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε με πλειοψηφία 299 ψήφων υπέρ, έναντι 223 κατά, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ξεκινά τον Ιούνιο.

Με τη νέα νομοθεσία, οι operators θα είναι αναγκασμένοι να λαμβάνουν άδεια από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ρόλος των οποίων θα είναι να ελέγχουν αν τα παιχνίδια συμμορφώνονται προς τους κανονισμούς, η πάταξη πλημμελημάτων αλλά και η καταπολέμηση του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια.

Επίσης, θα απαγορεύεται η συμμετοχή ανηλίκων σε τυχερά παιχνίδια, ενώ πιο αυστηρά θα γίνονται και τα μέτρα κατά των παράνομων ιστοσελίδων στοιχηματισμού.

Παράλληλα, αναμένεται οι χρηματοοικονομικοί κανονισμοί για τα online παιχνίδια να ευθυγραμμιστούν με αυτούς των μη-εικονικών παιχνιδιών.

Η Γαλλία θα επιβάλει φορολογία 7,5% τον αθλητικό στοιχηματισμό και 2% το πόκερ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης το «μπλοκάρισμα» των παράνομων sites αλλά και των χρηματοοικονομικών συναλλαγών τους μέσω γαλλικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v