Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Roubini: Κοντά σε διπλή ύφεση η οικονομία των ΗΠΑ

Τα υποτονικά στατιστικά των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την κρίση χρεών στην Ευρώπη, συνεισφέρουν στην αύξηση του κινδύνου να πέσει η αμερικανική οικονομία σε ύφεση με «διπλό πάτο», δήλωσε ο «γκουρού» Nouriel Roubini.

Roubini: Κοντά σε διπλή ύφεση η οικονομία των ΗΠΑ
Τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την κρίση χρεών στην Ευρώπη, συνεισφέρουν στην αύξηση του κινδύνου να πέσει η αμερικανική οικονομία σε ύφεση με «διπλό πάτο», δήλωσε ο «γκουρού» Nouriel Roubini στο CNBC.

Ο κ. Roubini, ο οικονομολόγος που περιλαμβάνεται στους αναλυτές οι οποίοι προέβλεψαν επιτυχώς την χρηματοπιστωτική κρίση του 2007, δήλωσε ότι, στην καλύτερη περίπτωση, η αμερικανική οικονομία οδεύει προς ανάκαμψη τύπου «U» στην φετινή χρονιά.

Η ευρωζώνη επίσης αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο διπλής ύφεσης, εξαιτίας της κρίσης χρεών. Εξάλλου, ακόμη κι αν η ευρωζώνη «γλιτώσει» την διπλή ύφεση, η ανάπτυξη στη ζήτηση θα είναι πολύ περιορισμένη και θα πλήξει τις εξαγωγές των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο κ. Roubini έκανε επίσης την εκτίμηση ότι «οδεύουμε σε έναν κόσμο πληθωρισμού.» Με τα χρέη να «πνίγουν» κυβερνήσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική παρά αδύναμα νομίσματα και υψηλός πληθωρισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v