Credit Suisse: Μελετά πώληση της μονάδας ασφαλειών

Η άρση της πολιτικής της επέκτασης στον ασφαλιστικό κλάδο με την πιθανή πώληση ή αποεπένδυση της μονάδας ασφαλειών Winterthur είναι η επόμενη κίνηση που προγραμματίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Oswald Gruebel, μετά τις πρόσφατες θεαματικές εξελίξεις στον οίκο.

Credit Suisse: Μελετά πώληση της μονάδας ασφαλειών
Η άρση της πολιτικής της επέκτασης στον ασφαλιστικό κλάδο με την πιθανή πώληση ή αποεπένδυση της μονάδας ασφαλειών Winterthur είναι η επόμενη κίνηση που προγραμματίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Oswald Gruebel, μετά τις θεαματικές εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο πρόεδρος του Νο2 τραπεζικού οίκου της Ελβετίας Walter Kielholz δήλωσε ότι η Credit Suisse εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης, καθώς και άλλες προοπτικές για την Winterthur.

Πρόσθεσε ότι η εταιρία ”δεν έχει στο πρόγραμμα” συγχώνευση με γερμανική ή γαλλική τράπεζα και ότι στόχος της είναι η ενδυνάμωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Ο πρώην CEO Lukas Muehlemann εξαγόρασε την Winterthur προς 10 δισ. δολ. το 1997 και δαπάνησε 1,2 δισ. δολ. επιπλέον για την επέκταση της επιχείρησης μέσα από εξαγορές. Η στρατηγική αυτή αποδείχθηκε αποτυχημένη όταν οι χρηματιστηριακές ζημιές δημιούργησαν μεγάλες απώλειες στην επιχείρηση κι έτσι την προηγούμενη χρονιά η Credit Suisse πώλησε τις μονάδες της Winterthur στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Βρετανία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Winterthur ενδέχεται τώρα να ”πιάσει” έως 7 δισ. ελβετικά φράγκα ή 5,6 δισ. δολ.

Η Credit Suisse, που κατέγραψε ζημιές 3,3 δισ. φράγκων το 2002, επέστρεψε πέρσι σε κερδοφορία, εμφανίζοντας κέρδη ύψους 5 δισ. φράγκων καθώς η διοίκηση προχώρησε σε περικοπές 17.000 θέσεων εργασίας και τα διεθνή χρηματιστήρια άρχισαν να ανακάμπτουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v