Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Αύξηση του διατραπεζικού επιτοκίου στο 0,75%

Σε αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης του επιτοκίου το οποίο «χρεώνει» τις τράπεζες προκειμένου να τους παράσχει δάνεια (discount rate) προχώρησε η Fed, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν συνιστά αλλαγή στη νομισματική της πολιτική.

Fed: Αύξηση του διατραπεζικού επιτοκίου στο 0,75%
Σε αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης του επιτοκίου το οποίο «χρεώνει» τις τράπεζες προκειμένου να τους παράσχει δάνεια (discount rate) προχώρησε η Fed, υποστηρίζοντας πάντως ότι αυτό δεν συνιστά αλλαγή στη νομισματική της πολιτική.

Το επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 0,75% από 0,5% που ήταν πριν. Στην ανακοίνωση της τράπεζας υποστηρίζεται ότι η αύξηση του επιτοκίου εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο με τη διακοπή παροχής ορισμένων έκτακτων προγραμμάτων στήριξης.

«Η αύξηση έχει ως στόχο την περαιτέρω ομαλοποίηση των πιστωτικών παροχών της Fed. Δεν αναμένεται να οδηγήσει σε πιο σφιχτή νομισματική πολιτική για επιχειρήσεις και νοικοκυριά και δεν υποδεικνύει καμία αλλαγή των προοπτικών τόσο της οικονομίας όσο και της νομισματικής πολιτικής», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v