Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Βελτίωση οικονομικού κλίματος και Philly Fed

Ο σύνθετος οικονομικός δείκτης ενισχύθηκε επί 10 συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ενώ και ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Fed Φιλαδέλφειας ενισχύθηκε περαιτέρω.

ΗΠΑ: Βελτίωση οικονομικού κλίματος και Philly Fed
Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Fed Φιλαδέλφειας ενισχύθηκε στο 17,6 τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, περισσότερο απ’όσο αναμενόταν.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο βιομηχανικός δείκτης θα ενισχυθεί στο 17. Τον Ιανουάριο το βαρόμετρο της βιομηχανικής δραστηριότητας είχε διαμορφωθεί στο 15,2.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο σύνθετος οικονομικός δείκτης Leading Indicator ενισχύθηκε επί 10 συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, υποδεικνύοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη θα συνεχιστεί μέσα στην άνοιξη.

Ο δείκτης του Conference Board ενισχύθηκε 0,3% τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος θα βελτιωθεί 0,5%. Τον Δεκέμβριο, ο δείκτης είχε ενισχυθεί 1,2%.

Τα στατιστικά στοιχεία αυτά έχουν ευνοϊκή επίδραση στις αγορές, σε αντίθεση με το προηγούμενο «πακέτο» στατιστικών που ανακοινώθηκε και περιείχε πολύ μεγάλη αύξηση 4,6% στον πληθωρισμό χονδρικής τον Ιανουάριο και σημαντική αύξηση στον αριθμό των νέων ανέργων την περασμένη εβδομάδα (473.000).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v