Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φήμες νέας παρέμβασης SNB στο ελβετικό φράγκο

Το ευρώ εκτινάχθηκε σε ενδοσυνεδριακό υψηλό έναντι του ελβετικού φράγκου, με τους traders να αποδίδουν την κίνηση σε παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας στις αγορές συναλλάγματος.

Φήμες νέας παρέμβασης SNB στο ελβετικό φράγκο
Το ευρώ εκτινάχθηκε σε ενδοσυνεδριακό υψηλό έναντι του ελβετικού φράγκου αργά το απόγευμα της Παρασκευής, με τους traders να αποδίδουν την κίνηση σε παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας στις αγορές συναλλάγματος.

Η SNB αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες για παρέμβαση.

Το ευρώ ενισχύθηκε έως το υψηλό των 1,4701 φράγκων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, με άνοδο 0,2% στην συνεδρίαση. Το δολάριο επίσης ενισχύθηκε έναντι του ελβετικού φράγκου και κινείται αυ τη την ώρα στα 1,0782 με άνοδο 0,7%.

Η SNB έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει υπό έλεγχο την άνοδο του εθνικού νομίσματος, αλλά πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει καμία από τις παρεμβάσεις που φημολογήθηκαν στις αγορές τους τελευταίους μήνες.

Κατά τα λοιπά στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ διολίσθησε σε χαμηλό εννέα μηνών έναντι του δολαρίου στα 1,3533 δολάρια, μετά την ανακοίνωση ότι η Κίνα επιβάλλει νέα μέτρα συγκράτησης ρευστότητας αλλά και την ασάφεια του σχεδίου για την στήριξη της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v